Κατηγορίες

STARMEL QUVITAL Q10 50MG 30CAPS

STARMEL QUVITAL Q10 50MG 30CAPS
Μάρκα: Starmel
Κωδικός Προϊόντος: 3830044321239
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 16,00€

Ποσότητα:  
   - Ή -   

STARMEL QUVITAL Q10 50MG 30CAPS

 

QUVITAL Q10 με κλινικά αποδεδειγμένη ανώτερη απορρόφηση

Η σειρά QUVITAL παρουσιάζει συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας βασισμένα στην υδατοδιαλυτή μορφή του Συνενζύμου Q10 (QUVITAL)
με κλινικά αποδεδειγμένη 4 φορές υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα, εξαιρετική απορρόφηση και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.
Η ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα σημαίνει ότι μ

ε τη λήψη 1 κάψουλας ή 1 κουταλιά του κουταλιού Quvital CoQ10 το σώμα σας “χρησιμοποιεί” περισσότερο Coenzyme Q10 από ότι με άλλα προϊόντα (κάψουλες μαλακής γέλης). Ή, με άλλα λόγια: για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα όπως με 1 μονάδα υδατοδιαλυτού συνένζυμου Q10 σε προϊόντα Quvital, πρέπει να πάρετε 2, 3 ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και 4 κάψουλες από άλλους κατασκευαστές.

Εκτός από την ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα, η σειρά Quvital προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία συμπληρωμάτων διατροφής CoQ10, κατάλληλα για
διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Με τα υγρά σκευάσματα όπως τα σιρόπια και τα στοματικά σπρέι μπορείτε τώρα να βελτιστοποιήσετε
την ημερήσια πρόσληψη CoQ10, διανέμ

οντάς την αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτό το είδος πρόσληψης αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματικό
σε σύγκριση με την ισχυρή δοσολογία του CoQ10 με μία κάψουλα.Σύντομα
θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και η μορφή σιροπιού και σπρέυ.

Quvital

Το Quvital Q10 παρουσιάζει συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μία μοναδική υδατοδιαλυτή μορφή Coenzyme Q10 με εξαιρετικά βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και βιοδιαθεσιμότητα, που σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη ποσότητα για το ίδιο ή ισχυρότερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις κανονικές συνθέσεις. Η αυξημένη υδατοδιαλυτότητα μας επέτρεψε επίσης να παρασκευάσουμε προϊόντα με βάση το νερό, όπως τα σιρόπια, που αντιπροσωπεύουν μια καινοτομία στην αγορά.
Graph: Bioavailability and efficiency of water soluble form of coenzyme Q10, used in Quvital Q10 products, is significantly higher than with other competitive products with Q10 in the market.


Πατενταρισμένη υδατοδιαλυτή μορφή ob Q10 με κλινικά αποδεδειγμένη ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα
Το συνένζυμο Q10 είναι μια φυσικώς απαντώμενη λιποδιαλυτή ένωση που υπάρχει σε κάθε ζωντανό κύτταρο και είναι απαραίτητη για τη λειτουργία ενός οργανισμού. Τα περισσότερα από τα προϊόντα Q10 στην αγορά κατασκευάζονται με βάση τα κρυσταλλικά Q10 ή τα λιπαρά συστατικά (σκευάσματα μαλακής γέλης) τα οποία είναι πολύ δύσκολο για το ανθρώπινο σώμα να τα “χρησιμοποιήσει”. Οι περισσότερες από αυτές τις λιποδιαλυτές μορφές “καταστρέφονται” κατά τη διάρκεια της χώνευσης, πριν το Q10 φθάσει στην κυκλοφορία του αίματος . Οι επιστήμονες έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα αναπτύσσοντας αυτή τη μοναδική υδατοδιαλυτή μορφή Q10, η οποία επιτρέπει έως και 4 φορές καλύτερη απορρόφηση και επομένως μεγαλύτερη απόδοση του Q10 στον οργανισμό.
Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια μοναδική υδατοδιαλυτή μορφή Q10 με ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα που καθιστά τα προϊόντα Quvital Q10 πολύ αποτελεσματικά και απλά στη χρήση.
Τα σιρόπια και οι κάψουλες Quvital Q
10 είναι κατάλληλα για άντρες και γυναίκες μετά από την ηλικία των 25 ετών και συνιστάται ιδιαίτερα:
 • Για όλους τους ανθρώπους που εκτιμούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη ζωντάνια
 • Για αυτούς που συνειδητοποιούν το νόημα της πρόληψης στη διαδικασία αντι-γήρανσης
 • Για όσους παίρνουν φάρμακα για να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης (στατίνες)
 • Για άτομα κάτω από καθημερινό άγχος στην εργασία ή στην προσωπική τους ζωή
 • Για ενεργούς αθλητές και άτομα που ασχολούνται με βαριές σωματικές δραστηριότητες
 • Για τους ασθενείς και όλους όσους αναρρώνουν μετά από ασθένεια
 • Για άτομα με παράγοντες κινδύνου σε οποιαδήποτε ηλικία
 • Για τους χορτοφάγους
 • Για τους καπνιστές
  Οφέλη για την υγεία από τη χορήγηση του Quvital Q10
 • Patent: μοναδική πατενταρισμένη φόρμουλα με υδατοδιαλυτό Q10
 • Κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα: ανώτερη, έως και 4 φορές ισχυρότερη βιοδιαθεσιμότητα
 • Αποκλειστικό: το μοναδικό σιρόπι με Q10 στην ευρωπαϊκή αγορά
 • Εύκολο στη χρήση: μπορείτε να πάρετε μόνο το Quvital ή να το ανακατεύεται με νερό, τσάι ή χυμό
 • Ευρεία γκάμα: διατίθεται σε κάψουλες και σιρόπια σε διάφορες συγκεντρώσεις για να καλύψει τις ανάγκες όλων
 • Κατάλληλο για χορτοφάγους: τόσο τα σιρόπια όσο και κάψουλες

Προϊόντα Quvital

Το Quvital Q10 είναι η πιο ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων με Coenzyme Q10 στην ευρωπαϊκή αγορά.
Quvital Q10
Capsules, 50mg
Q10 capsules 50 mg

http://meiodotis.gr/starmest/wp-content/uploads/2020/12/QuvitalQ10-300x223.jpg
Κάθε κάψουλα περιέχει 50 mg υδατοδιαλυτής μορφής Q10 και καλύπτει την ανάγκη για άτομα ηλικίας άνω των 40 

ετών και άτομα που χρειάζονται μεγαλύτερη δόση Q10 από τις συνηθισμένες. Οι κάψουλες κατασκευάζονται σε βάση κυτταρίνης και επομένως (σε αντίθεση με τις περισσότερες κάψουλες ζελατίνης) είναι κατάλληλες και για χορτοφάγους. Οι κάψουλες περιέχουν επίσης θειαμίνη (Β1) και ριβοφλαβίνη (Β2) για βέλτιστη απελευθέρωση ενέργειας και υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.
Συσκευασία: 30 κάψουλες

Σχετικά με το Coenzyme Q10 !

Το συνένζυμο Q10 είναι ένα βασικό συστατικό του κυτταρικού σχηματισμού ενέργειας και ένα πολύ αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό.
Το συνένζυμο Q10 είναι μια φυσικώς απαντώμενη λιποδιαλυτή ένωση που υπάρχει σε κάθε ζωντανό κύτταρο. Λόγω της πανταχού παρουσίας του στη φύση, ονομάζεται επίσης Ubiquinone. Είναι απαραίτητ

ο για τη λειτουργία ενός οργανισμού.
Η κυρίαρχη μορφή στον άνθρωπο και τα περισσότερα ζώα είναι το Coenzyme Q10, που περιέχει 10 ισοπρενοειδείς μονάδες συνδεδεμένες στο τμήμα κινόνης. Είναι πλέον γνωστό ότι το Q10 αποτελεί βασικό συστατικό του μεταβολισμού της ενέργειας του μιτοχονδρίου (βραβείο Νόμπελ). Το συνένζυμο Q10 είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της ενέργειας από υδατάνθρακες και λιπαρά οξέα σε υψηλής ενεργειακής τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), η οποία διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην παροχή ενέργειας σε χημικές αντιδράσεις στο σώμα και ως εκ τούτου στην οδήγηση της κυτταρικής μηχανής και σύνθεσης

Q10 ως αντιοξειδωτικό

Το Q10 είναι γνωστό ότι είναι ένα πολύ

 αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό για πάνω από 40 χρόνια, προστατεύοντας από την υπεροξείδωση των λιπιδίων, το DNA και πρωτεϊνική οξείδωση και λειτουργεί συνεργικά με άλλα αντιοξειδωτικά.
Ένα βασικό πλεονέκτημα του Q10 έγκειται στην παρουσία του στα μιτοχόνδρια, την κύρια πηγή ελευθέρων ριζών. Για το λόγο αυτό, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα αντιοξειδωτικά που κατανέμονται πιο ομοιόμορφα σε ένα κύτταρο.
Λόγω των πολλών θετικών επιπτώσεών του, στην αντιγηραντική διαδικασία, το Q10 είναι επίσης γνωστό ως ελιξίριο της νεότητας και συχνά χρησιμοποιείται στην καλλυντική βιομηχανία. Ωστόσο, λόγω της προστατευτικής ιδιότητας του ανθρώπινου δέρματος, το Q10 που χρησιμοποιείται στις κρέμες δεν μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα. Χρησιμοποιώντας Q10 σε προϊόντα Quvital, το Q10 φτάνει στο σύστημα του αίματός μας άμεσα και έτσι εισέρχεται στα κύτταρα του δέρματος.

UBIQUINONE ΚΑΙ UBIQUINOL

 

Το Q10 υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα τόσο σε οξειδωμένη όσο και σε μειωμένη μορφή. Η ουβικινόνη μειώνεται σε ουβικινόλη κατά τη διάρκεια ή μετά την απορρόφηση στο έντερο, συνεπώς η λειτουργία της δεν επηρεάζεται από τη μορφή με την οποία καταναλώνεται.

Πηγές και ανεπάρκεια

Το ανθρώπινο σώμα βιοσυνθέτει το Q10, αλλά τα ενδογενή του επίπεδα , μειώνονται σταδιακά μετά την ηλικία των 21 ετών. Παρατηρήθηκε επίσης ανεπάρκεια σε διάφορες ιατρικές καταστάσεις, σε άτομα με ακατάλληλη διατροφή και σε καπνιστές. Εκτός από τη βιοσύνθεση, μικρές ποσότητες Q10 παρέχονται στον οργανισμό με διάφορα τρόφιμα (3-5 mg / ημέρα), κυρίως από κρέας και ψάρι. Μια τέτοια πρόσληψη σαφώς δεν επαρκεί για να αντισταθμίσει την ανεπάρκεια που συνδέεται με την ηλικία. Ως εκ τούτου, συνιστάται ημερήσια συμπλήρωση του Q10.
Εάν ένας ενήλικας επιθυμεί να αντιστ

αθμίσει την έλλειψη συνένζυμου Q10, η οποία μειώνεται λόγω της γήρανσης και άλλων παραγόντων κινδύνου (κάπνισμα, στρες, στατίνες κ.λπ.), θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον μισό κιλό σαρδέλας, 1 κιλό λιπαρών κρεάτων ή 15 λίτρα φρέσκου ολόκληρου γάλακτος, το οποίο είναι σε απόλυτη αντίθεση με τις διατροφικές απαιτήσεις και τις διαιτητικές συστάσεις.
Τώρα φανταστείτε ότι είστε χορτοφάγος …
> Διάγραμμα: Η συγκέντρωση του συνένζυμου Q10 στα περισσότερα ενεργά ανθρώπινα όργανα μειώνεται με την ηλικία.

Οφέλη για την υγεία

Το συνένζυμο Q10 μπορεί να επιβραδύ

νει τη διαδικασία γήρανσης, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο δέρμα, όπου παρατηρήθηκε μείωση των ρυτίδων. Η ευεργετική συμβολή του συμπληρωματικού Q10 έχει διαπιστωθεί σε διάφορες καταστάσεις, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διάφορες μιτοχονδριακές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές παθήσεις, ημικρανία, καρκίνος, υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, περιοδοντική νόσο, αρσενική στειρότητα και σε άτομα με μειωμένα επίπεδα Q10 που προέρχεται από τη χρήση φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη -στατίνες.

Ασφάλεια

Το Q10 εγκρίθηκε για πρώτη φορά ως φάρμακο στην Ιαπωνία και αργότερα και σε ορισμένες άλλες χώρες, ενώ στις περισσότερες χώρες χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως συμπλήρωμα διατροφής. Η ασφάλεια της στοματικής χορήγησης Q10 για τον άνθρωπο έχει αποδειχθεί σε πολλές κλινικές μελέτες. Έχει μελετηθεί επίσης σε πολύ υψηλές και χρόνιες δοσολογίες. Δεν παρατηρήθηκαν μη φυσιολογικές αλλαγές στις κλινικές παραμέτρους ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε μια μελέτη στην οποία οι υγιείς ενήλικες έλαβαν υψηλές χρόνιες δόσεις του Q10. Τα δεδομένα από προκλινικές και κλινικές μελέτες 

δείχνουν ότι το Q10 είναι πολύ ασφαλές για χρήση ως συμπλήρωμα διατροφής.

Γιατί το Quvital είναι πιο αποτελεσματικό

Μία πατενταρισμένη * υδατοδιαλυτή μορφή Coenzyme Q10 (Q10) με εξαιρετικά βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και βιοδιαθεσιμότητα χρησιμοποιείται στα προϊόντα QUVITAL Q10, που σημαίνει ότι λιγότερη ποσότητα Q10 πρέπει να καταναλωθεί για το ίδιο ή ισχυρότερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με τα κανονικά σκευάσματα. Σε αυτό το καινοτόμο προϊόν κάθε μόριο λιποφιλικού Q10 παγιδεύεται στην λιπόφιλη κοιλότητα ενός μορίου β-κυκλοδεξτρίνης , ένα παράγωγο αμύλου με μια υδρόφιλη εξωτερική επιφάνεια, καθιστώντας το, προφανώς υδρόφιλο και διαλυτό σε υδατικά μέσα (βλέπε σχήμα) .
<Σχήμα: Ένα μοντέλο μίας νέας μορφής του Q10, το οποίο χρησιμοποιείται σε προϊόντα ORTO ™ – η διαλυτότητα του Q10 σε διάφορα υδατικά μέσα επιτυγχάνεται με την ένταξή του στην λιπόφιλη κοιλότητα ενός παραγώγου αμύλου β-κυκλοδεξτρίνης.

Βιοδιαθεσιμότητα του Q10 σε προϊόντα Quvital

Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων π

ου λαμβάνονται από το στόμα εξαρτάται από την απορρόφησή τους στο γαστρεντερικό σωλήνα. Η ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα της μοναδικής υδατοδιαλυτής μορφής Coenzyme Q10 (Quvital) που χρησιμοποιείται στα προϊόντα QUVITAL Q10 έχει προσδιοριστεί με ανεξάρτητες μελέτες βιοϊσοδυναμίας, που δείχνουν περίπου 400% βιοδιαθεσιμότητα σε σύγκριση με το κρυσταλλικό Q10.
Μια φαρμακοκινητική μελέτη σε υγιείς ανθρώπινους εθελοντές έδειξε στατιστικά σημαντική αύξηση κατά 120% έναντι των καψουλών αναφοράς soft-gel για Quvital. Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν σε μία μελέτη στην οποία χορηγήθηκε Quvital με τροφή – προσδιορίστηκε μια αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας κατά 260% έναντι των καψουλών αναφοράς μαλακής γιέλης, που αντιπροσωπεύει το 422% της βιοδιαθεσιμότητας του κρυσταλλικού Q10 (Σχήμα).

Sources:

Improving the bioavailability of CoQ10: F

rom theory to practice
Žmitek, J, Žmitek, K & Pravst, I. (2008) Agro Food Ind. Hi Tec. 19, 4: 9-10.
Relative bioavailability of two forms of a novel water soluble CoQ10
Žmitek, J, Šmidovnik, A, Fir, M, Prošek, M, Žmitek, K, Walczak, J & Pravst, I. (2008), Ann. Nutri. Metab. 52:281-287.
Bioavailability of water soluble CoQ10 in beagle dogs
Prošek, M, Butinar, J, Lukanc, B, Fir Milivojevič, M, Milivojevič, L, Križman, M & Šmidovnik, A. (2008) J. Pharm. Biomed. Anal. 47:918-922.

Οφέλη του Q10 για την υγεία

ΓΗΡΑΝΣΗ

Η συσσώρευση ζημιάς στον οργανισμό που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Καθώς το Q10 είναι παρών ακριβώς όπου παράγεται η πλειο

ψηφία των ελεύθερων ριζών, έχει θεμελιώδη επίδραση στη διαδικασία γήρανσης. Δεδομένου ότι τα επίπεδα του Q10 σε διάφορους ιστούς μειώνονται με την αύξηση της ηλικίας, η συμπλήρωση μπορεί να αποκαταστήσει τα φυσιολογικά επίπεδα και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Διάγραμμα: Η συγκέντρωση του συνένζυμου Q10 στα περισσότερα ενεργά ανθρώπινα όργανα μειώνεται με την ηλικία.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

 • Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας στον δυτικό κόσμο. Μείωση της συγκέντρωσης Q10 σε μια καρδιά γερασμένη έχει συνδεθεί με διάφορες καρδιαγγειακές ασθένειες.
 • Τα ευεργετικά αποτελέσματα της συμπλήρωσης Q10 έχουν αποδειχθεί σε πολλές μελέτες. Η χορήγηση από του στόματος, Q10 βελτιώνει τη λειτουργική ικανότητα της καρδιάς και την ενδοθηλιακή λειτουργία της στην προχωρημένη χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια χωρίς παρενέργειες.
 • Το Q10 μπορεί επίσης να προσφέρεται με ασφάλεια ως επικουρική θεραπεία σε ασθενείς με υπέρταση και στηθάγχη.

ΧΟΛΕΣΤΕΡΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΝΕΣ

 • Οι στατίνες είναι φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, τα οποία έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
 • Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν επίσης τη βιοσύνθεση του Q10 και τα επίπεδα του πλάσματος του μειώνονται κατά τη διάρκεια
 •  της θεραπείας με στατίνες.
 • Οι στατίνες περιορίζουν ανταγωνιστικά τη σύνθεση του mevalonate, ενός προδρόμου χοληστερόλης, ο οποίος είναι επίσης ο πρόδρομος 12 άλλων τελικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του Q10.
 • Επομένως, συχνά προτείνεται η αντιστάθμιση για μια τέτοια μείωση η συμπλήρωση με Q10.

ΝΕΥΡΟΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

 • Ασθενείς με διάφορες νευροεκφυλιστικές ασθένειες έχουν επίσης αντιμετωπιστεί επιτυχώς.
 • Έχουν συσσωρευτεί σημαντικά δεδομένα σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις του Q10 σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες στις οποίες υπάρχει μειωμένη μιτοχονδριακή λειτουργία ή / και υπερβολική οξειδωτική βλάβη, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον, της νόσου ALTZHEIMER, της νόσου του Huntington και της αταξίας του Friedreich.
 • Οι κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν ότι το συμπληρωματικό Q10 μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργική μείωση των διαταραχών αυτών.
 • Το Quvital® MED σιρόπι – Quvital® caps 50mg χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία και ήταν πολύ καλά αποδεκτό στη θεραπεία των μωρών και των παιδιών με αυτές τις καταστάσεις.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ-ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΠΟΝΟΚΈΦΑΛΟΙ

 • Η αποτελεσματικότητα του Q10 ως προληπτικής θεραπείας για πονοκεφάλους ημικρανίας καθορίστηκε αρχικά το 2002.
 • Ο μέσος αριθμός ημερών με ημικρανία μειώθηκε στο μισό μετά από 3 μήνες θεραπείας με Q10.
 •  
 • Αναφέρθηκε περαιτέρω ότι η ανεπάρκεια Q10 μπορεί να είναι κοινή σε ασθενείς με ημικρανία, ενώ μια αποτελεσματική και καλά ανεκτή θεραπεία επιβεβαιώθηκε επίσης από μία τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 • Γνωρίζουμε ότι μετά από κάθε χημειοθεραπεία ο οργανισμός είναι τρομακτικά καταβεβλημένος και ευάλλωτος.
 • Η συμπλήρωση του Q10 μπορεί μερικές φορές να βελτιώσει την ανοχή των θεραπειών του καρκίνου.

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 • Όπως αναμενόταν, το Q10 μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία διαφόρων μιτοχονδριακών ασθενειών.

Έχουν επίσης αναφερθεί ευεργετικά αποτελ

έσματα για την

 • υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος,
 • της θεραπείας της περιοδοντικής νόσου,
 • της ανδρικής υπογονιμότητας
 • πολλών άλλων καταστάσεων.

Quvital και υγεία του δέρματος

Coenzyme Q10 και υγεία του δέρματος

Η συσσώρευση των ζημιών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Το Q10 υπάρχει ακριβώς όπου δημιουργείται η πλειοψηφία των ελευθέρων ριζών, επομένως έχει θεμελιώδη επίδραση στη διαδικασία γήρανσης.
Το συνένζυμο έχει χρησιμοποιηθεί στην βιομηχανία καλλυντικών για πολλά χρόνια, ωστόσο δεν έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ή αποτελεσματικές μελέτες σε αυτό το τμήμα.
Ο λόγος είναι ότι το ανθρώπινο δέρμα είναι ένα πολύ παχύ και προστατευτικό όργανο, επομένως τα δραστικά συστατικά σε κρέμες δεν μπορούν να διεισδύσουν τόσο βαθιά όσο θα έπρεπε για να φθάσουν στα σχετικά στρώματα του δέρματος.

Η ομορφιά και αντιγήρανση

 

Η ανωτερότητα του Quvital

Το Quvital® είναι ένα πατενταρισμένο υδατοδιαλυτό σύμπλεγμα Q10 με κλινικά αποδεδειγμένη ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα. Είναι κατασκευασμένο από Q10 φυσικής προέλευσης και μπορεί να παραχθεί, σε σκευάσματα με βάση το νερό, όπως σιρόπια, σπρέι από το στόμα κλπ.
2 διαφορετικές κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η απορρόφηση του Quvital® είναι 4 φορές υψηλότερη σε σύγκριση με την κρυσταλλική μορφή (βασική) Q10 και περισσότερο από 2 φορές υψηλότερη σε σύγκριση με τις soft-gel κάψουλες.

Quvital και κλινικές μελέτες

Το Quvital® έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα σημάδια της γήρανσης.
Η τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μ

ε εικονικό φάρμακο, διπλή-τυφλή κλινική δοκιμή με 33 γυναίκες (40-65 ετών), λαμβάνοντας δύο διαφορετικές δόσεις Quvital® (έναντι εικονικού φαρμάκου) για 3 μήνες, έδειξε σημαντική μείωση των ρυτίδων:

Quvital κλινικές μελέτες

 

 

 

 

HD (high dose group) = 150 mg Quvital® daily
LD (low dose group) = 50 mg Quvital® daily

 

 

Η μελέτη έχει επίσης δείξει, βελτιωμένη ανακούφιση του δέρματος, καθώς και απαλότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.

 

 

 

 

 

 

 

Οι εικόνες παρουσιάζουν την περιφερική  περιοχή 2 ατόμων (ηλικίας 60 ετών) από την ομάδα LD (1α, b) και την ομάδα HD (2a, b) πριν και μετά από 12 εβδομάδες συμπλήρωσης Quvital®.

Τα βέλη σημειώνουν τις ρυτίδες που βελτιώθηκαν εμφανώς.

DOCTOR’S OPINION ON QUVITAL FO

RTE SYRUP

Products from the Quvital line have for years been successfully used to alleviate the symptoms of children with mitochondrial diseases at the Children’s Hospital of the University Medical Centre Ljubljana. The following is an opinion regarding our products, prepared by Prof. Dr. David Neubauer, MD, Senior Councillor, Head of the Department of Paediatric Neurology at the Children’s Hospital of the University Medical Centre Ljubljana:

In addition to the effect coenzyme Q10 has on the inhibition of the aging process, it has proved to be very effective in the clinical practice of the relief of symptoms of a number of severe diseases such as various heart diseases, hepatic impairments, neurologic disorders and, in particular, so-called degenerative diseases (Alzheimer’s, Parkinson’s, Huntington’s disease) (1). Among these severe diseases, many forms of mitochondrial diseases are included, in particular during the period of childhood (2, 3). Recently, it has even been proven that there are genetically confirmed forms of childhood mitochondrial diseases, the main cause of which is primarily a deficiency of coenzyme Q10 (4). These diseases require treatment with doses of supplementary coenzyme Q10. So far, capsules were most commonly used for this purpose, in particular soft gelatine capsules containing coenzyme Q10, which are the most accessible form of this coenzyme due to their lipophilic properties, and they are also the most common form found on the market. The latter contain coenzyme Q10, which is partly or completely dissolved in an oil base.

Recently, water-soluble forms of this coenzyme can also be found on the market; the majority of the published data show that with the increased water-solubility, bioavailability also increases (5, 6), as well the possibility of preparation of various other pharmaceutical forms, which were until now inaccessible or less accessible. In this context, Valens Int. offered us Quvital syrup (we agreed to test it), which contains a special, water-soluble form of coenzyme Q10 that was developed and patented by the National Institute of Chemistry in Ljubljana (Patent SI 21783, WO 2005/111224 A2). The base of the syrup is natural concentrated fruit juice with no added sweeteners or preservatives. The concentration of the coenzyme Q10 in the Quvital syrup used is 15 mg/mL.

In using Quvital syrup, we wished to determine its potential advantages in comparison with the use of soft gelatine capsules from the perspective of its acceptability among our little patients and from the perspective of its clinical effects. To this end, we have substituted the soft gelatine capsules containing coenzyme Q10 in all cases of children with severe forms of confirmed or clinically very probable mitochondrial diseases with equal or lower doses of this coenzyme in the form of Quvital syrup. In particular, we have determined an exceptionally good acceptability of the syrup in most children and, subsequently, an anamnestically and objectively determined improvement of clinical effects in relation to equal or higher doses of coenzyme Q10 in the form of soft gelatine capsules.

According to our experiences, Quvital syrup is a very welcome and useful innovation for anyone who favours liquid forms of medicines or has difficulties in consuming capsules or receives a large number of solid forms of medicines for oral use; this innovation is particularly welcome among children and the elderly. It enables adjustment of dosage to an individual’s needs, both in terms of quantity and administration. The syrup can be taken undiluted or as a cold or warm drink when diluted in water, tea, etc. It is therefore understandable that all of the children (as well as their parents) have accepted the syrup as a great innovation.

In addition to good acceptability among patients, the clinical efficiency of the syrup was also obvious, as the anamnestical and clinical condition of children improved significantly after the substitution of capsules with the syrup in equal and even in lower doses.

In the light of our experience, I estimate that similar effects can be expected in other conditions and diseases related to a deficiency of coenzyme Q10.

LITERATURE:

J. Challem, Feed Your Genes Right: Eat to Turn off Disease-causing Genes and Slow Down Aging,
John Wiley & Sons, Inc., Hoboken, New Jersey, 2005,pp. 41-48.
Pons R, De Vivo DC. Mitochondrial disease. Curr Treat Options Neurol 2001;3:271-288.
Marriage B, Clandinin MT, Glerum DM. Nutritional cofactor treatment in
mitochondrial disorders. J Am Diet Assoc 2003;103:1029-1038.
Lopez LC, Schuelke M, Quinzii CM et al. Leigh syndrome with nephropathy and CoQ10 deficiency due to
decaprenyl diphosphate synthase subunit 2 (PDSS2) mutations. Am J Hum Genet 2006;79:1125-1129.
Miles MV et al. Nutrition Res 2002; 22:919-929.
Chopra K et al. Internat J Vit Nutr Res 1998;68:109-113.

Scientific literature about Coenzyme Q10:

The vital biological functions of Coenzyme Q10, its beneficial contribution to human health and its safety have all been confirmed in numerous scientific investigations. Some of interesting scientific sources include:

Žmitek et al. Koencim Q10 kot prehransko dopolnilo in zdravilo, Farmacevtski vestnik 2009, 3, 150.
Pavlin. Koencim Q10 – Klinična raba, Zdrav. vest. 2008, 77, 97.
Bhagavan et al. Mitochondrion 2007, 7, S78.
Coenzyme Q: Biochemistry, Bioenergetics, and Clinical Applications of Ubiquinone; John Wiley & Sons: Chichester, 1985.
Crane J. Am. Coll. Nutr. 2001, 20, 591.
Mellors et al. J. Biol. Chem. 1966, 241, 4353.
Frei et al. Proc. Natl. Acad. Sci. U. S. A. 1990, 87, 4879.
Challem. Nutrients That Enhance Energy and Prevent DNA Damage.
In Feed Your Genes Right; John Wiles & Sons: Hoboken, New Jersey, 2005.
Sastry et al. Nature 1961, 189, 577.
Kalén et al. Lipids 1989, 24, 579.
Quinzii et al. Neurochem. Res. 2007, 32, 723.
Elsayed et al. Nutr Res 2001, 21, 551.
Weber et al. Mol. Aspects Med. 1997, 18, S251.
Ely et al. J Orthomol Med 2000, 15, 63.
Bribiva et al. Nonenzymatic Antioxidant Defense Systems. In Natural Antioxidants
in Human Health and Disease; Frei., Ed.; AP Inc.: San Diego, 1994.
Linnane et al. Ann. NY. Acad. Sci. 2002, 959, 396.
Vormann. Agro Food Ind Hi Tec 2004, 15, 34.
Singh et al. Nutr. Rev. 2007, 65, 286.
Belardinelli et al. Eur. Heart J. 2006, 27, 2675.
Burke et al. South Med J 2001, 94, 1112.
Tran et al. Pharmacotherapy 2001, 21, 797.
Littarru et al. Mitochondrion 2007, 7, S168.
Bliznakov. Biomed Pharmacoter 2002, 56, 56.
Shults. Curr. Med. Chem. 2003, 10, 1917.
Rozen et al. Cephalalgia 2002, 22, 137.
Hershey et al. Headache 2007, 47, 73.
Sandor et al. Neurology 2005, 64, 713.
Roffe et al. J. Clin. Oncol. 2004, 22, 4418.
Lockwood et al. Biochem. Biophys. Res. Commun. 1994, 199, 1504.
Folkers et al. Drugs Exp. Clin. Res. 1985, 11, 539.
Matthews-Brzozowska et al. Pharmacol. Rep. 2007, 59, 257.
Balercia et al. Fertil. Steril. 2004, 81, 93.
Dhanasekaran et al. Curr. Neurovasc. Res 2005, 2, 447.
Kikkawa et al. Jpn. J. Food Chem. 2007, 14, 76.
Hidaka et al. The 5th conf. of the Int. CoQ10 Assoc.: Overview of safety assessment of CoQ10: Animal and human data. 2007.dr