Κατηγορίες

ALLERG STOP 100ml

ALLERG STOP 100ml
Κωδικός Προϊόντος: 4017698024535
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 8,40€

Ποσότητα:  
   - Ή -   

ALLERG STOP 100ml

Σπρέι καθαρισμού στρωμάτων

Το Allerg-STOP Repellent απευθύνεται σε όσους θέλουν να διατηρήσουν την υγιεινή του στρώματος τους διότι αν και το χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν πλένεται. Ιδιαίτερα αναγκαίο όμως είναι σε άτομα με αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα, ρινίτιδα, ψωρίαση, βρογχικό άσθμα, ακαρεοδερματίτιδες, παρασιτική κνήφη, ατοπικό έκζεμα παιδιών, κνύζα ηλικιωμένων, επιπεφυκίτιδα κ.α. .

Το Allerg-STOP Repellent είναι προϊόν που εφαρμόζετε από την βρεφική κούνια, το καροτσάκι και το λούτρινο  κουκλάκι του νεογέννητου, έως το στρώμα του κατάκοιτου υπερήλικα κατάλληλο  για όλες τις ινώδης επιφάνειες . Από άποψη υγιεινής και φροντίδας του στρώματος μπορούμε να το κατατάξουμε στον καθαρισμό και αντιαλλεργική προστασία .Είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο προϊόν με διεθνές βραβείο PULIRE  στην κατηγορία ποιότητα ζωής και δερματολογικά ελεγμένο από την Original Dermatest βαθμολογημένο με άριστα.  

Πολύ αποτελεσματικό για άτομα που χρησιμοποιούν στρώματα κοινής χρήσης όπως:  ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κοιτώνες, φοιτητικές εστίες, κατασκηνώσεις, νοσοκομεία, καμπίνες πλοίων, παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς, τροχόσπιτα κ.α.

Allerg-STOP Δράση

To Allerg-STOP είναι το μόνο απωθητικό βιοκτόνο που εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα φορτία και καθαρίζει το στρώμα από τα περιττώματα και τα νεκρά πτώματα ακάρεων, τις τρίχες των ζώων,  τη γύρη από τα φυτά και τα σπόρια μούχλας. Με τον τρόπο αυτό καθαρίζει το στρώμα μας από την καθημερινή επιβάρυνση που υφίσταται λόγο της απολέπισής μας αλλά και πολλούς εξωτερικούς παράγοντες . Η γερανιόλη είναι αλκοόλη δραστική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (έως έξι μήνες) λόγω του υψηλού σημείου βρασμού της γερανιόλης (230ο). Ο μηχανισμός αυτός είναι παγκόσμια πατέντα του Allerg-STOP και έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο καινοτομίας  PULIRE, στην κατηγορία Καθαριότητα-Ποιότητα Ζωής. 

Allerg-Stop Repellent

Η Αντιαλλεργική Προστασία Έχει Όνομα

Microsplitter

Η Τεχνολογία microsplitter σε συνδυασμό με τη δράση της φυτικής γερανιόλης αδρανοποιεί όλα τα αεροαλλεργιογόνα

Μεγάλη Διάρκεια

Δράση που διαρκεί 4 - 6 μήνες.

 

Εντομοαπώθηση

Απωθεί αποτελεσματικά ακάρεα, κοριούς και ψύλλους.

100% Βιοδιασπώμενο

Το Allerg-Stop δεν έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον για αυτό δεν φέρει σήματα κινδύνου όσον αφορά θαλάσσιους οργανισμούς, χλωρίδα, πανίδα.

Αποτελεσματική Απώθηση που Διαρκεί

Το Allerg-STOP Repellent είναι μοναδικό προϊόν και για την καταπολέμηση  κοριών, ψύλλων, σκόρων καθώς η γερανιόλη δρα και ως εντομοαπωθητικό στα μαξιλάρια, κούνιες, λούτρινα παιχνίδια, χαλιά, μοκέτες, σαλόνια και σε όλες τις ινώδεις και υφασμάτινες επιφάνειες.

Εύκολη και Απλή Εφαρμογή

Ψεκάστε με το Allerg-STOP Repellent από απόσταση 20- 30 εκατοστών απ’ευθείας επάνω σε στρώματα, μαξιλάρια, λούτρινα παιχνίδια, χαλιά, μοκέτες, ταπετσαρίες επίπλων, φίλτρα κλιματιστικών, ταπετσαρίες αυτοκινήτων και σε όλες τις ινώδεις επιφάνειες σε καλά αεριζόμενο χώρο. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα φροντίστε ο κάθε επόμενος ψεκασμός, να καλύπτει μέρος και από τον προηγούμενο. Εφαρμόστε σε όλες τις πλευρές του στρώματος, των μαξιλαριών και γενικά όλων των υφασμάτινων επιφανειών και αφήστε τα να στεγνώσουν για 2-3 ώρες με ανοιχτά παράθυρα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Μετά την εφαρμογή το στρώμα είναι έτοιμο προς χρήση.

Η ιστορία των αλλεργίων

Η Ιστορία

Ο όρος «Αλλεργία» πρωτοαναφέρεται στο ιατρικό περιοδικό Münchener Medizinische Wochenschrift, στις 24 Ιουλίου 1906, ως «ειδικά τροποποιημένη αντιδραστικότητα του οργανισμού», στο άρθρο του βιεννέζου  παιδίατρου Baron Clemens von Pirke. Προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις άλλο (διαφορετικό) και έργο (δραστηριότητα). Οι όροι «αλλεργία» και «αναφυλαξία» επινοήθηκαν μετά από την εμφάνιση κάποιας παράξενης ασθένειας, η οποία επηρέασε έως και το πενήντα τοις εκατό των παιδιών που εμβολιάστηκαν κατά της διφθερίτιδας, στα τέλη του 19ου αιώνα, και η ασθένεια ονομάστηκε «ασθένεια του ορού». Ο Clemens von Pirke ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι μερικές φορές το ανθρώπινο σώμα αντιδρά σε αβλαβείς ουσίες, όπως σκόνη, γύρη ή ορισμένα τρόφιμα, με ασυνήθιστο τρόπο, τις οποίες αντιλαμβάνεται ως εχθρούς και γι’ αυτό παράγει αντισώματα εναντίον τους.

Ο Μηχανισμός των  Αλλεργιών

Η αλλεργία δεν αποτελεί η ίδια νόσο: είναι ένας μηχανισμός που οδηγεί σε νοσηρές καταστάσεις. Ειδικότερα, η αλλεργία είναι αντίδραση υπερευαισθησίας τύπου Ι, όπου κύριοι πρωταγωνιστές είναι ειδικά κύτταρα του αίματος (βασεόφιλα και μαστοκύτταρα) και ένας ειδικός τύπος αντισώματος (η ανοσοσφαιρίνη Ε). Τα αλλεργιογόνα φτάνουν στον οργανισμό μέσω της αναπνοής, με δερματική επαφή, μέσω της τροφής ή και των ενέσεων. Όταν ο οργανισμός έρθει σε επαφή με κάποια ξένη ουσία, που δρα ως αλλεργιογόνο, το ανοσοποιητικό του σύστημα βάζει σε λειτουργία τους αμυντικούς μηχανισμούς της χημικής και της κυτταρικής ανοσίας, με σκοπό την εξουδετέρωση του αντιγόνου. Έτσι, με πολύ απλά λόγια, την πρώτη φορά που ο οργανισμός θα συναντήσει το αλλεργιογόνο, θα ευαισθητοποιηθεί ο παράγοντας ανοσοσφαιρίνη Ε, η οποία και θα καταλήξει σε ειδικούς υποδοχείς πάνω στα βασεόφιλα και τα μαστοκύτταρα. Τη δεύτερη (τρίτη κλπ.) φορά που ο οργανισμός θα συναντήσει το ίδιο αλλεργιογόνο, τότε η ανοσοσφαιρίνη Ε θα αναγνωρίσει το αλλεργιογόνο και θα ενωθεί με αυτό, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των βασεόφιλων και των μαστοκυττάρων. Τότε τα ενεργοποιημένα βασεόφιλα και μαστοκύτταρα θα απελευθερώσουν διάφορες αποθηκευμένες ουσίες (π.χ. ισταμίνη), που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν ταχεία φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία θα οδηγήσει σε καταστάσεις  όπως αναφυλαξία, κνίδωση, αγγειο-οίδημα, αλλεργική ρινο-επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό άσθμα, ορονοσία, αλλεργική αγγειίτιδα, πνευμονίτιδα υπερευαισθησίας, ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), δερματίτιδα εξ επαφής και κοκκιωματώδεις αντιδράσεις. Αλλεργίες μπορεί να εκδηλωθούν σε κάθε όργανο. Συνηθέστερα όμως  στο δέρμα και τις βλεννογόνους, καθώς αντιπροσωπεύουν τον φραγμό μεταξύ του οργανισμού και του περιβάλλοντος.

Οι Επιπτώσεις

Οι αλλεργικές παθήσεις επηρεάζουν τη ζωή περισσότερων του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων παγκοσμίως. Με την αύξηση, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξήντα ετών, οι επιπτώσεις τους αναμένεται να επηρεάσουν έως και τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2050. Λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού των πασχόντων, ο γενικός πληθυσμός αντιμετωπίζει τεράστιο άμεσο και έμμεσο κόστος, με μείζονες επιδράσεις στη μακροοικονομία, που έχουν σχέση με τη φροντίδα υγείας, τις απώλειες σε επίπεδο παραγωγικότητας, τις απουσίες των ασθενών από την εργασία, και την ποιότητα ζωής.

Βασικά Αλλεργιογόνα

Οι πιο συχνές αιτίες αλλεργιών από τον περιβάλλοντα χώρο προέρχονται από την επαφή μας με τα παρακάτω τέσσερα βασικά αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα.

Ακάρεα Οικιακής Σκόνης (ΑΟΣ) Dermatophagoïdes pteronyssinus

Είναι η πιο διαδεδομένη πηγή αλλεργιογόνων εσωτερικού χώρου, που τα περιττώματα και τα νεκρά τους σώματα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε τέσσερα βασικά αλλεργιογόνα, τα οποία προκαλούν, όλα, παραγωγή αντισωμάτων σχετικών ιδιαίτερα με το άσθμα. Αυτά βρίσκονται στην οικιακή σκόνη, στα στρώματα, στα σκεπάσματα, στα έπιπλα, στα χαλιά και στις κουρτίνες. Τα ΑΟΣ τρέφονται από απορριπτόμενα επιθήλια δέρματος και αυξάνονται πολύ σε υγρό και ζεστό περιβάλλον.

Τρίχες Κατοικίδιων Ζώων

Τα κύρια αλλεργιογόνα είναι πρωτεΐνες που εκκρίνονται από αδένες στο δέρμα των ζώων και απορρίπτονται με τα επιθήλια, καθώς και πρωτεΐνες στο σάλιο, οι οποίες κολλάνε στο τρίχωμα όταν τα ζώα γλείφονται.

Γύρη

Οι αλλεργίες από τη γύρη των φυτών οφείλονται σε δύο βασικά αλλεργιογόνα, τα οποία σχετίζονται με τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Σπόρια Μούχλας

Οι αλλεργίες από τους μύκητες, και ιδιαίτερα από τα σπόρια της μούχλας που αναπτύσσονται σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, υγρασία και χαμηλή έκθεση στον ήλιο, επιδρούν ιδιαίτερα στο κατώτερο αναπνευστικό και σχετίζονται με τα συμπτώματα της πνευμονίτιδας.

Allerg-STOP Ιστορία

To Allerg-STOP είναι ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο δημιουργήθηκε εξαρχής για την εξουδετέρωση των αλλεργιογόνων από οικιακούς και κοινόχρηστους χώρους καθώς, τα τελευταία χρόνια, λόγω της αστυφιλίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες που συντέλεσαν στην υπέρμετρη αύξηση των αλλεργιογόνων όπως και στην πληθυσμιακή έκρηξη των αλλεργιών. Αρχικά κατασκευάστηκε με δραστικά ένζυμα παπάγιας, τα οποία  είναι παρόμοια με τα πεπτικά υγρά του στομάχου και διασπούν τα αλλεργιογόνα όπως το στομάχι την τροφή. Παρά το εξαιρετικό του αποτέλεσμα, είχε το μειονέκτημα της μικρής διάρκειας δράσης μετά την εφαρμογή του και, σε σημεία με συνεχή επιβάρυνση, έπρεπε να εφαρμόζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εξελίξαμε το προϊόν με στόχο να προσθέσουμε μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος και ευρύτερο πεδίο δράσης. Δημιουργήσαμε ένα νέο προϊόν με δραστική γερανιόλη και πατενταρισμένη τεχνολογία microsplitter.

Allerg-STOP Δράση

To Allerg-STOP είναι το μόνο απωθητικό βιοκτόνο που εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα φορτία  από τα περιττώματα και τα νεκρά πτώματα ακάρεων, τις τρίχες των ζώων,  τη γύρη από τα φυτά και τα σπόρια μούχλας, αποδημώντας με πρωτεόλυση τις πρωτεΐνες από τις οποίες αποτελούνται τα αλλεργιογόνα, μιμούμενο τη φύση, δηλαδή όπως το στομάχι μας τις τροφές, καθώς η καθαρή γερανιόλη που περιέχει σπάει την δομή των αλλεργιογόνων καθιστώντας τα αδρανή για το ανοσοποιητικό μας. Η γερανιόλη είναι δραστική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (έως έξι μήνες) λόγω του υψηλού σημείου βρασμού της γερανιόλης (230ο). Ο μηχανισμός αυτός είναι παγκόσμια πατέντα του Allerg-STOP και έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο καινοτομίας  PULIRE, στην κατηγορία Καθαριότητα-Ποιότητα Ζωής,  το 2008.

Επιπλέον απωθεί αποτελεσματικά κοριούς και ψύλλους και ελέγχει τις αποικίες των ακάρεων λόγω της εν γένει απωθητικής ιδιότητας της γερανιόλης.

Allerg-STOP Συστατικά

Το Allerg-STOP περιέχει μόνο δραστική γερανιόλη, στην καθαρότερη μορφή της, χωρίς πρόσμιξη με σιτρονέλα ή άλλα έκδοχα, και δεν περιέχει εντομοκτόνο ή οποιαδήποτε άλλη δραστική ουσία.

Allerg-STOP Εφαρμογές

Το Allerg-STOP το εφαρμόζουμε σε χώρους και αντικείμενα όπου έχουμε μεγάλη συγκέντρωση αλλεργιογόνων. Το αντικείμενο με το μεγαλύτερο φορτίο είναι το στρώμα ύπνου διότι, λόγω της απολέπισης (φυσιολογικής διαδικασίας του οργανισμού μας), επιβαρύνεται με 2kg έως 3kg το χρόνο  απορριπτόμενα επιθήλια δέρματος, τα οποία είναι η βασική τροφή των ακάρεων, με αποτέλεσμα να δημιουργούν υπερπληθείς  αποικίες, ως βασική πηγή αλλεργιόνων. Άλλα αντικείμενα με σημαντικό φορτίο είναι τα έπιπλα, τα χαλιά, οι κουρτίνες, τα πορτ-μπεμπέ, τα μαξιλάρια, τα φίλτρα κλιματιστικών, τα λούτρινα παιχνίδια κ.ά.