Κατηγορίες

STARMEL BACTOBLIS 50MG 14TABL

STARMEL BACTOBLIS 50MG 14TABL
Κωδικός Προϊόντος: 8607000117053
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 13,00€

Ποσότητα:  
   - Ή -   

STARMEL BACTOBLIS 50MG 14TABL

 

Το Bactoblis ®  είναι  η μονή πραγματική προφύλαξη για ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.


Για ποιό λόγο το χρησιμοποιούμε?


Για την αποκατάσταση της φυσιολογικής άμυνας του ανώτερου αναπνευστικού, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου μικροβίων και ιών στο ανθρώπινο σώμα. Περιορίζει την φαρυγγίτιδα, τις περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης φαρυγγοαμυγδαλίτιδας και οξείας μέσης ωτίτιδας από διάφορα βακτήρια και ιούς. Επίσης ενισχύει την τοπική άμυνα του στόματος έναντι της αφθώδους στοματίτιδαςουλίτιδαςστοματικής καντιντίασης και τη δυσοσμία του στόματοςΓια ποιούς είναι το Bactoblis;


Για όλους τους ανθρώπους, ενήλικες ή παιδιά που έχουν υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του φάρυγγα (ιογενείς ή μικροβιακές), των αμυγδαλών, του μέσου ωτός ή φλεγμονώδεις, μυκητιασικές ή βακτηριακές ασθένειες του στόματος (στοματίτιδα, ουλίτιδα, καντιντίαση, δυσοσμία του στόματος).

Η δύναμη του Bactoblis ®

 • πάνω από το 90% μειώση των βακτηριακών λοιμώξεων φαρυγγοαμυγδαλίτιδας
 • πάνω από 80% μείωση ιογενών λοιμώξεων του στόματος
 • περίπου 50% μείωση της οξείας μέσης ωτίτιδας
 • εξαιρετική ανεκτικότητα
 • υψηλή ασφάλεια

Tο bactoblis ®  είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό

 

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Bactoblis ®

Το Bactoblis® έχει μελετηθεί και τεκμηριωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του έχουν αποδειχθεί στο νοσοκομείο και σε περιπατητικούς ασθενείς με κλινικές μελέτες τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Αποτελέσματα σε ενήλικες

Σε μελέτες που έγιναν σε ενήλικες με υποτροπιάζουσα φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, το Bactoblis ® μείωσε τα μολυσματικά γεγονότα του φάρυγγα και των αμυγδαλών κατά περίπου 84% μετά από 3 μήνες θεραπείας.

Αποτελέσματα σε παιδιά

Σε μελέτες που έγιναν σε παιδιά με μέση ωτίτιδα και υποτροπιάζουσες φαρυγγοαμυγδαλίτιδες, το Bactoblis® μείωσε περισσότερο από 90% τις εκδηλώσεις της βακτηριακής φαρυγγίτιδας, μείωσε κατά 80% τις μολύνσεις από ιούς και μείωσε κατά 50% περίπου της λοιμώξεις μέσης ωτίτιδας μετά από 3 μήνες θεραπείας.

Περαιτέρω στοιχεία

Μετά τη διακοπή της θεραπείας, το Bactoblis ® διατήρησε την προστασία του για επιπλέον 6 μήνες, μειώνοντας τα γεγονότα με απόδοση μεγαλύτερη από 60% σε ασθενείς που είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία.

Μελέτες κατέδειξαν μια απότομη μείωση σε:

 • Χρήση των αντιβιοτικών και αντιπυρετικών
 • Λιγότερες χαμένες ημέρες από το σχολείο / νηπιαγωγείο και εργασία των γονέων

Το Bactoblis ® είναι εξαιρετικά ασφαλές

Ο Streptococcus salivarius subsp . salivarius (που συχνά αναφέρεται απλώς ως Streptococcus salivarius ) είναι παρών στον στοματοφάρυγγα, σε ένα περισσότερο ή λιγότερο μεγάλο βαθμό σε όλα τα άτομα.

Το προβιοτικό στέλεχος Streptococcus salivarius Κ12 (γνωστό ως το σύστημα BLIS ® Κ12) είναι ένα στέλεχος ανθρώπινης παραγωγής που χρησιμοποιείται για αρκετά χρόνια ως από του στόματος προβιοτικό για την αποκατάσταση της κανονικής στοματοφαρυγγικής μικροχλωρίδας. Η χρήση αυτού του στελέχους έχει επιτραπεί μόνο αφού πέρασε διάφορες δοκιμασίες ασφαλείας.

Τα τεστ που υποβλήθηκε αφορούσανε την αντοχή του στα αντιβιοτικά, την πιθανή μολυσματικότητα, το δυναμικό παραγωγής τοξικών μεταβολιτών ή μικροβιακές παραλλαγές, η γενετική σταθερότητα του και η ανεκτικότητα. Όλα αυτά αξιολογήθηκαν σε ζώα και ανθρώπους, ακόμη και σε υψηλές δόσεις. Η γονοτοξικότητα του ελήφθη επίσης υπόψη. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από διαφορετικές (οξείας και υποξείας) δοκιμές τοξικότητας έδειξαν απουσία γονοτοξικότητας και κατέδειξαν το εξαιρετικά υψηλό προφίλ ασφάλειας του στελέχους   Streptococcus salivarius . Επίσης δεν έχει βρεθεί να είναι φορέας μεταβιβάσιμος αντοχής στα αντιβιοτικά, αλλά, αντιθέτως, αποδείχθηκε ότι είναι ευαίσθητος σε όλα τα αντιβιοτικά σε κοινή χρήση. Δεν έχει δείξει την ικανότητα να αποκτά λοιμογόνο δύναμη ή την ικανότητα να προκαλέσει δυνητικά παραλλαγές μικροβιακών παθογόνων.

Επί τη βάσει των δημοσιευμένων δεδομένων και σε σχέση με τον σημαντικό αριθμό των δόσεων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους χωρίς την εμφάνιση οποιωνδήποτε παρενεργειών, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η χρήση του Streptococcus salivarius Κ12 φαίνεται ότι στερείται κινδύνων για τον άνθρωπο.

Σε επιβεβαίωση των στοιχείων, όλες οι κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με Bactoblis ® , κατέδειξε  τον υψηλό βαθμό ανεκτικότητας  του προϊόντος και την  παντελή έλλειψη παρενεργειών  που προκύπτουν από τη χρήση του.

Οφέλη του Bactoblis ®

Τα κύρια οφέλη του Bactoblis ® έχουν ως εξής:

 

 • Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα
 • Έχει υψηλό βαθμό ασφαλείας
 • Μπορεί να αποτρέψει λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς και μύκητες
 • Δεν προκαλεί παρενέργειες
 • Απαιτεί μία εφάπαξ χορήγηση την ημέρα
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκυμοσύνη και στα νεογνά
 • Μειώνει την χρήση των αντιοβιοτικών, αντιπυρετικών και αντι-φλεγμονώδων φαρμάκων
 • Μειώνει τον αριθμό χαμένων ημερών από σχολείο / νηπιαγωγείο και εργασία
 • Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα
 • Στοματικά δισκία αργής διάλυσης (παστίλιες 50mg)
 • Ευχάριστη γεύση φράουλας
 • Χαμηλό ημερήσιο κόστος θεραπείας
 • Δεν έχει αλλεργιογόνο δράση 

Bactoblis ® ,  Streptococcus salivarius  Κ12 (SS – Κ12)

Bactoblis® Περιέχει ΕΝΑ τυποποιημένο προβιοτικό στέλεχος, Streptococcus salivarius Κ12, πιο γνωστό ως BLIS® Κ12. Είναι ένα “καλό” βακτηριακό στέλεχος το οποίο αποικίζει τη στοματική κοιλότητα και παράγει δύο βακτηριοσίνες: Salivaricin Α2 και Salivaricin Β. Αυτές οι δύο βακτηριοκίνες μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων στελεχών που είναι υπεύθυνα για την βακτηριακή φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, την οξεία μέση ωτίτιδα και την δυσοσμία του στόματος.

Επιπρόσθετα το σύστημα BLIS ®  Κ12

 • εκτελεί αντι-ιική δράση
 • εκτελεί αντι-φλεγμονώδη δράση, εξουδετερώνοντας την αφθώδη στοματίτιδα και ουλίτιδα
 • έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό σε καντιντίαση του στόματος

Το Bactoblis® αποικίζει τη στοματική κοιλότητα, το ρινοφάρυγγα και τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις ήδη από την τρίτη δόση

Κάθε δισκίο Bactoblis ®  περιέχει 1 δισ BLIS ®  Κ12

Πώς να πάρετε το Bactoblis


Συνιστώμενη δοσολογία
Στην πρόληψη βακτηριακών και ιικών φαρυγγοαμυγδαλίτιδων και οξείας μέσης ωτίτιδας, (σε ανθρώπους που υποτροπιάζουν), πάρτε 1 δισκίο αργής διάλυσης (παστίλια 50 mg ) την ημέρα για περίπου 90 ημέρες.

Σαν συνέχεια θεραπείας μετά τη χορήγηση αντιβιοτικών πάρτε 1 δισκίο αργής διάλυσης (παστίλια 50 mg ) την ημέρα για 14 ημέρες.

Στη θεραπεία της ουλίτιδας, αφθώδης στοματίτιδα από στοματική καντιντίαση πάρτε 1 δισκίο αργής διάλυσης (παστίλια 50 mg ) την ημέρα για 30 ημέρες.

Στην αγωγή για την κακοσμία του στόματος (χαλίτωση) πάρτε 1 δισκίο αργής διάλυσης (παστίλια 50 mg ) την ημέρα για 14 ημέρες.

Τα δισκία είναι αργής διάλυσης μέσα στο στόμα ( παστίλιες 50 mg ) .. Θα πρέπει να διαλυθούν αργά στο στόμα, το βράδυ, πριν τον ύπνο , μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας 

ΔΕΝ ΘΑ πρέπει ΝΑ μασηθούν  η να διαλυθούν σε νερό. ΔΕΝ ΘΑ πρέπει ΝΑ πιείτε ή ΝΑ καταπιείτε ότιδήποτε μετά τη χορήγηση του Bactoblis ΚΑΙ  εως Πρωϊνό ξύπνημα ..

Διατήρηση

Το Bactoblis ® περιέχει ένα ζωντανό και δυναμικό προβιοτικό στέλεχος, ευαίσθητο στη θερμότητα και την υγρασία. Κατά συνέπεια, συνιστάται να αποφεύγεται την έκθεση σε θερμότητα ή αλλαγές της θερμοκρασίας, για να προστατεύεται από το φως και την υγρασία και να το διατηρείται, κατά προτίμηση σε θερμοκρασία μικρότερη των + 20 ° C . 

 Για τη μεταφορά του και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 48 ωρών μπορούμε να υπερβούμε το όριο αυτό.

Αντενδείξεις

Το Bactoblis ® μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε βρέφη, παιδιά, ενήλικες, έγκυες γυναίκες και σε ηλικιωμένους.

Ωστόσο, αντενδείκνυται σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ή σε εκείνους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία καρκίνου  ή ακτινοθεραπείας ή βρίσκονται σε κατάσταση σοβαρής λευκοπενίας.

Η Χρήση του Bactoblis ® μπορεί να θεωρηθεί «άχρηστη» όταν χορηγείτε ταυτόχρονα με αντιβιοτικά λόγω της ισχυρής ευαισθησία του στελέχους Κ12 στα αντιβιοτικά.