Κατηγορίες

EPINEURON 30TABL.

EPINEURON 30TABL.
Κωδικός Προϊόντος: 8055748841523
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 24,00€

Ποσότητα:  
   - Ή -   

EPINEURON 30TABL.

Περιγραφή

Το Epineuron είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει: Παλμιτοϋλαιθανολαμίδιο (PEA), Άλφα λιποϊκό οξύ, Υπεροξείδιο της δυσμουτάσης, Σύμπλεγμα Βιταμινών Β (Β1, Β6, Β12), Νικοτινικό Οξύ, Βιταμίνη Ε, Μαγνήσιο και Ψευδάργυρο, χρήσιμο σε περιπτώσεις μειωμένης διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένης απαίτησης αυτών των θρεπτικών ουσιών.

Οι Βιταμίνες Β12, Β6, Β1 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Το Νικοτιναμίδιο συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στη παραγωγή ενέργειας.

Το Μαγνήσιο συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών και παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Ο Ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση του DNA.

Η Βιταμίνη Ε συμβάλλει στη προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Αυξημένη απαίτηση αυτών των συστατικών περιλαμβάνεται στην προστασία ή και την αποκατάσταση του νευρικoύ ιστού, σε καταστάσεις όπως: (η νευροπάθεια που προκαλείται από χημικοθεραπευτικούς παράγοντες, διαβητική νευροπάθεια, οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχεναλγία καθώς και νευραλγίες άλλης αιτιολογίας (π.χ. συμπιεστικές ή ιογενής).

Οδηγίες Χρήσης: Συνιστάμενη ημερήσια δόση , 1-2 δισκία/ ημέρα, ανάλογα με την σύσταση του ιατρού σας.

Αποθήκευση: Φυλάσσεται σε θερμοκρασία μεταξύ 5 ℃ και 25 ℃ σε ξηρό μέρος (υγρασία <50%). Να φυλάσσεται μακριά από το φως του ήλιου και άλλες πηγές θερμότητας. Η ημερομηνία λήξης αναφέρεται στο προϊόν που φυλάσσεται υπό κανονικές συνθήκες και σε κλειστή συσκευασία. Φυλάξτε το στην αρχική του συσκευασία.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστάμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν προορίζονται ως υποκατάστατο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μην χρησιμοποιείται το προϊόν εάν η συσκευασία δεν είναι άθικτη. Δεν συνιστάται η χρήση σε περιπτώσεις γνωστής υπερευαισθησίας σε ένα ή περισσότερα από τα αναφερόμενα συστατικά. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν βρίσκεστε υπό αγωγή υπογλυκαιμικών παραγόντων. Το προϊόν είναι γενικά ανεκτό, ωστόσο σπάνια μπορεί να παρατηρηθούν μεμονωμένες γαστρεντερικές ή δερματικές διαταραχές.

Λόγω της φύσης των συστατικών που περιέχονται, το προϊόν μπορεί να φαίνεται διαφορετικό από παρτίδα σε παρτίδα: αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 7793777

Καθαρό Βάρος Συσκευασίας: 3,060 g

30 γαστροανθεκτικά δισκία παρατεταμένης αποδέσμευσης των 1,020 mg σε blister

 

Διατροφικοί στόχοι.

Οι βασικοί στόχοι της θεραπείας των συμπτωμάτων της νευροπάθειας ανεξαρτήτου αιτιολογίας, διακρίνονται στους εξής:

 1. Προστασία του νευρικού ιστού (πριν την έναρξη των συμπτωμάτων)
 2. Μείωση των συμπτωμάτων (πόνος, αιμωδίες, μυρμηγκιάσματα κ.τ.λ)
 3. Ταχύτητα αποκατάστασης της βλάβης του νευρικού ιστού.

Το Epineuron ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαχείρισης των ασθενών με συμπτώματα νευροπάθειας σε κάθε στάδιο.

Στάδιο Α. Προστασία του νευρικού ιστού

Παροχή συμπλέγματος βιταμινών B, ιχνοστοιχείων μαγνησίου και ψευδαργύρου σύμφωνα με την συνιστώμενη ημερήσια παροχή, που είναι αποδεδειγμένα ισχυροί νευροτροφικοί παράγοντες.

Στάδιο Β. Μείωση των συμπτωμάτων

Παρουσία του Παλμιτουλαιθανολαμιδίου (PEA), ισχυρός αναλγητικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας, Α-λιποϊκό οξύ και δισμουτάση του υπεροξειδίου (SOD), ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες.

Στάδιο Γ. Ταχύτητα αποκατάστασης

Σύμπλεγμα βιταμινών Β,Α-λιποϊκό, βιταμίνη Ε, Νικοτιναμίδιο είναι στοιχεία που περιέχονται στην σύνθεση του Epineuron και ευνοούν την ταχύτερη αποκατάσταση του νευρικού ιστού.

ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ Epineuron ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΒΑΣΗ,ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

 

Χαρακτηριστικά.

Η περιεκτικότητα των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του Epineuron σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία, όσον αφορά στη δραστικότητα-ασφάλεια και ιδιαίτερα τα συμπλέγματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων είναι σύμφωνα με την συνιστώμενη ημερήσια παροχή RDA%.

Τα δισκία του Epineuron είναι γαστροανθεκτικά προκειμένου να μην καταστρέφονται οι τροφικοί παράγοντες από τα γαστρικά οξέα. Ιδιαίτερα ο παράγοντας SOD βρίσκεται σε μορφή GLISODIN (σύμπλοκο με βιοπολυμερές από σιτάρι) προκειμένου να διατηρήσει την δομή του κατά την διέλευση από το πεπτικό σύστημα και να απορροφηθεί στο λεπτό έντερο.

Το Epineuron είναι ελεύθερο λακτόζης.

Λόγω της παρουσίας λιποδιαλυτών και υδατοδιαλυτών βιταμινών συνίσταται η λήψη με παρουσία τροφής ,για την μεγιστοποίηση της απορρόφησης.

 

Καινοτομία & τεχνολογία

Τα 30 δισκία που περιέχονται στην συσκευασία του Epineuron είναι γαστροανθεκτικά, σταδιακής αποσάθρωσης και παρατεταμένης αποδέσμευσης. Το Epineuron εφαρμόζει μία πατενταρισμένη τεχνολογία που καλείται “PHYSIORELEASE TECHNOLOGY”και επιτρέπει την χορήγηση άπαξ ημηρεσίως.

Το Epineuron, περιέχει παλμιτουλαιθανολαμίδιο (PEA) micronized & ultramicronized σε ιδανική αναλογία προκειμένου να διαπερνά την κυτταρική μεμβράνη. Λόγω του μεγάλου μοριακού βάρους άλλες μορφές (PEA) είναι ανενεργές.

Το Epineuron, έχει αναπτυχθεί και παρασκευάζεται στην Ευρώπη

* Ακόμη και στην περίπτωση που χρειασθεί επιπλέον δόση (2 δισκία) θα πρέπει να ληφθούν την ίδια ώρα.

 

Βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, ιδιαίτερα η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), αποτελούν ισχυρούς παράγοντες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και προστατεύουν από μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις.

Η παρουσία του ψευδαργύρου (Zn) ενισχύει περαιτέρω την αντιμικροβιακή και αντιϊκή δραστηριότητα.

Πηγές:

 1. Contemp Oncol (Pozn). 2016; 20(3): 237–241. Published online 2016 Aug 4. doi: 10.5114/wo.2016.61567
 2. Inflammopharmacology. 2019 Jun;27(3):475-485. doi: 10.1007/s10787-019-00582-9. Epub 2019 Mar 29
 3. Int J Vitam Nutr Res. 2013;83(2):101-11. doi: 10.1024/0300-9831/a000149
 4. Hindawi Publishing Corporation BioMed Research International Volume 2015, Article ID 515042, 15 pages http://dx.doi.org/10.1155/2015/515042
 5. Vitamins and Minerals Geller et al., Vitam Miner 2017, 6:2 DOI: 10.4172/2376-1318.1000161
 6. Curr Oncol Rep (2017) 19: 76 DOI 10.1007/s11912-017-0636-z
 7. Pain Physician 2016; 19:11-24 • ISSN 1533-3159
 8. JNCI J Natl Cancer Inst (2017) 109(12): djx138
 9. European Journal of Anatomy · July 2017
 10. Vol. 31 December 2017 VAUR ET AL

 

 

Βιταμίνη Ε, θωρακίζει τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η βιταμίνη Ε ή α- τοκοφερόλη είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη αυτή είναι λιπόφιλη με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην προστασία των μεμβρανών από την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως βασικός μηχανισμός άμυνας ενάντια στις αντιδράσεις οξείδωσης.
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται στις κυτταρικές μεμβράνες, όπου αντιδρά με δραστικές ενώσεις οξυγόνου (ελεύθερες ρίζες) και τις αδρανοποιεί προτού οξειδώσουν τα ακόρεστα λιπίδια της μεμβράνης και καταστρέψουν τη δομή τους. Με αυτόν τον τρόπο επιβραδύνει την καταστροφή των βιολογικών μεμβρανών και άλλων βιομορίων από τις ελεύθερες ρίζες.

Ρόλος στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην αναπνευστική λειτουργία

Ο ρόλος της στην κυτταρική άμυνα εναντίον των ελευθέρων ριζών οξυγόνου είναι καθοριστικός καθώς η έλλειψή της φαίνεται να προκαλεί οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα με αποτέλεσμα την εμφάνιση παθολογικών καταστάσεων που συνδέονται με την αναπνευστική λειτουργία και το ανοσοποιητικό σύστημα (πχ. Εμφύσημα, βρογχίτιδα).

H βιταμίνη Ε φαίνεται να μειώνει ακόμη και να προλαμβάνει την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Ε είναι πιθανό να δρα ως αντιοξειδωτικό ή απευθείας στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνοντας την αναπνευστική φλεγμονή. Για παράδειγμα, βοηθάει στη μείωση της σοβαρότητας του άσθματος, ακόμη και στην πρόληψη των επεισοδίων του.

Η βιταμίνη Ε φαίνεται να έχει προστατευτικό ρόλο στο αλλεργικό βρογχικό άσθμα μέσω ρύθμισης της δραστηριότητας των μακροφάγων, δηλαδή των κυττάρων που αφθονούν στους πνεύμονες και εμπλέκονται στην παθογένεια του άσθματος.
Επιπρόσθετα, η ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Ε πιθανολογείται ότι βελτιώνει τη λειτουργία των ΝΚ κυττάρων τα οποία συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού απέναντι σε εξωγενείς παράγοντες – λοιμώξεις.

Η βιταμίνη Ε φαίνεται, επίσης, να επηρεάζει και τη ρύθμιση της ωρίμανσης των δενδριτικών κυττάρων τα οποία αποτελούν τα αντιγονοπαρουσιατικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος με στόχο τον εντοπισμό του σημείου της λοίμωξης.

Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζει την ενεργοποίηση των Τ- κυττάρων σε πρώιμο στάδιο, αυξάνοντας τον πολλαπλασιασμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, η βιταμίνη Ε συμμετέχει στην προστασία από παθογόνους μικροοργανισμούς και από την ανάπτυξη χρόνιων νόσων καθώς διεγείρει τα Τ-κύτταρα τα οποία εμπλέκονται στις αλλεργικές και φλεγμονώδεις αντιδράσεις.

Ακόμη, η ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Ε φαίνεται να βελτιώνει την χυμική απάντηση των Β-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος για την παραγωγή αντισωμάτων.

Απορρόφηση

Η βιταμίνη Ε απορροφάται στο λεπτό έντερο, έπειτα διέρχεται στο ήπαρ και από εκεί μεταφέρεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στα σημεία όπου θα πρέπει να δράσει αντιοξειδωτικά. Το μεγαλύτερο μέρος της αποθηκεύεται στον λιπώδη ιστό, στο ήπαρ και στους μύες.

Ανεπάρκεια βιταμίνης Ε

Η έλλειψη βιταμίνης Ε μπορεί να προκαλέσει:

 • Εμφύσημα
 • Βρογχίτιδα
 • Νευρολογικές διαταραχές
 • Αταξία (διαταραχή ισορροπίας και συντονισμού)
 • Περιφερική νευροπάθεια
 • Μυοπάθεια
 • Αναιμία

Πρόσληψη

Συμπερασματικά, η ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Ε φαίνεται να βελτιώνει την πνευμονική λειτουργία και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο καλύτερος τρόπος για την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Ε είναι η λήψη του συμπληρώματος EpiNeuron.

Το EpiNeuron αποτελεί τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει και να προλαμβάνει από δευτεροπαθείς επιπλοκές που οφείλονται σε χρόνια νοσήματα.

Το EpiNeuron αποτελεί ένα νέο σύστημα θεραπείας ειδικά σχεδιασμένο με στόχο:

 • Την βοήθεια σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα
 • Την πρόληψη της εμφάνισης πνευμονικών παθήσεων
 • Τη μείωση της εμφάνισης χρόνιων πνευμονικών νοσημάτων
 • Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το EpiNeuron διατίθεται σε μορφή δισκίων, ενώ περιλαμβάνει ένα σύνολο ενδογενών παραγόντων (PEA, α-λιποϊκο), βιταμινών (Β1, Β6,Β12, Β3, Βιταμίνη Ε) και ιχνοστοιχείων (μαγνήσιο, ψευδάργυρο) τα οποία είναι απαραίτητα για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Το EpiNeuron περιλαμβάνει βιταμίνη Ε στη συνιστώμενη ημερήσια δόση και βασίζεται στην τεχνολογία “physio release” η οποία εξασφαλίζει την βραδεία αποδέσμευση και σταδιακή απορρόφησή του στο λεπτό έντερο.

 

Ψευδάργυρος ο φρουρός του ανοσοποιητικού.

Ο ψευδάργυρος (Zn) είναι το δεύτερο μέταλλο σε αφθονία στο ανθρώπινο σώμα με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες . Αποτελεί ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τις βασικές κυτταρικές διεργασίες, όπως η κυτταρική αύξηση, η διαφοροποίηση και η επιβίωση.

Ο ρόλος του ψευδαργύρου ως συμπαράγοντα σε περισσότερα από 300 ένζυμα και ως ρυθμιστή πρωτεϊνών, είναι καθοριστικός για την ομαλή λειτουργία των κυττάρων. Μάλιστα, περίπου 10% των πρωτεϊνών που κωδικοποιούνται από το ανθρώπινο γονίδιο και συμμετέχουν στις κυτταρικές δραστηριότητες, μπορούν να προσδέσουν ψευδάργυρο σε διαφορετικές δομικές περιοχές.

Ρόλος του ψευδαργύρου στο ανοσοποιητικό σύστημα

Ο ψευδάργυρος λειτουργεί ως συμπαράγοντας σε πρωτεΐνες και επηρεάζει τις δομικές και καταλυτικές λειτουργίες των ενζύμων και των μεταγραφικών παραγόντων. Ακόμη, μπορεί να έχει ρόλο ως δεύτερου σηματοδοτικού μορίου σε σηματοδοτικά μονοπάτια του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιπλέον, ο ψευδάργυρος μπορεί να λειτουργήσει ως νευροδιαβιβαστής στην επικοινωνία των νευρώνων, αλλά και ως ρυθμιστής στη δράση ορμονών, αυξητικών παραγόντων, και κιτοκινών μέσω πρόσδεσης του σε αυτά.

Ο ψευδάργυρος έχει σηματοδοτικό ρόλο στη ρύθμιση της αντίδρασης υπερευαισθησίας, δηλαδή ενεργοποιεί την έναρξη της αλλεργικής απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ακόμη, ο ψευδάργυρος εμπλέκεται στην ενεργοποίηση των δενδριτικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης, στην προφλεγμονώδη αντίδραση, στην κυτταρική επιβίωση και την παραγωγή αντισωμάτων.

Ο ψευδάργυρος επιδρά στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε διάφορες λοιμώξεις. Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου φαίνεται να βελτιώνουν την ανοσία αλλά και τις χρόνιες φλεγμονώδεις απαντήσεις. Συνεπώς, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την διατήρηση της κυτταρικής ομοιόστασης και λειτουργίας.

Επιπρόσθετα, ο ψευδάργυρος ενεργοποιεί τα Τ-κύτταρα τα οποία δρουν βοηθητικά στα Β-κύτταρα ώστε να προκληθεί η παραγωγή αντισωμάτων και ο θάνατος των παθογόνων- μολυσμένων κυττάρων.

Ο ψευδάργυρος φαίνεται να παίζει ρόλο στην σηματοδότηση της ανάπτυξης και της ωρίμανσης των Β-κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχει στον έλεγχο της ομοιόστασης και της λειτουργίας των λεμφοκυττάρων.

Ρόλος του ψευδαργύρου σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος

Ο ψευδάργυρος σχετίζεται με την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε παθογόνους παράγοντες που προκαλούν διαταραχές στην αναπνευστική λειτουργία (πχ. πνευμονία). Συγκεκριμένα, φαίνεται να βελτιώνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να αυξάνει την αντίσταση σε παθογόνους παράγοντες και να μειώνει τη χρήση και τη διάρκεια της αντιμικροβιακής αγωγής. Μάλιστα, τα συμπληρώματα ψευδαργύρου ελαττώνουν τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα λόγω πνευμονίας στα ηλικιωμένα άτομα.

Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου βελτιώνουν σημαντικά την διάρκεια ζωής αλλά και την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων ατόμων με νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Η πρόσληψη ψευδαργύρου φαίνεται να μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο από λοιμώξεις και συνεπώς, συμβάλλει στη μείωση του αριθμού και τη διάρκειας των επεισοδίων της πνευμονίας, καθώς επίσης, του αριθμού των αντιβιοτικών και της διάρκειας λήψης τους λόγω της ασθένειας.

Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ατοπικού άσθματος. Συγκεκριμένα, επηρεάζοντας ρυθμιστικούς παράγοντες της ανοσολογικής αντίδρασης (ιντερφερόνες, ιντερλευκίνες, Τ-λεμφοκύτταρα) και μειώνοντας το οξειδωτικό stress, βελτιώνουν το ατοπικό άσθμα.

Ο ψευδάργυρος συμβάλει στην αποτελεσματική ύφεση της σοβαρότητας και της διάρκειας των συμπτωμάτων του κρυολογήματος από ιούς (πχ. rhinovirus, coronavirus, adenovirus), καθώς μειώνει την ενεργοποίηση των παραγόντων φλεγμονής (μονοκύτταρα- μακροφάγα) αλλά και το οξειδωτικό stress.

Ανεπάρκεια ψευδαργύρου

Η έλλειψη ψευδαργύρου φαίνεται να αυξάνει το οξειδωτικό stress και να διαταράσσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ μπορεί να προκαλέσει:

 • Ύφεση της ανοσολογικής απόκρισης
 • Αντιδράσεις υπερευαισθησίας (αλλεργίες)
 • Αυτοάνοσα νοσήματα
 • Ατροφία του θύμου αδένα
 • Λεμφοπενία
 • Αύξηση διάρκειας της φλεγμονής
 • Εντεροπαθητική ακροδερματίτιδα
 • Αλτσχάιμερ
 • Υπέρταση
 • Σακχαρώδη διαβήτη
 • Ρευματοειδή αρθρίτιδα
 • Πολλαπλή σκλήρυνση

Απορρόφηση

Ο ψευδάργυρος προσλαμβάνεται εξωγενώς από τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής, απορροφάται στο λεπτό έντερο και από εκεί απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Πρόσληψη

Ο ψευδάργυρος ως βασικός αντιοξειδωτικός και αντιμικροβιακός παράγοντας φαίνεται να προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και να βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η πιο απορροφήσιμη μορφή του ψευδαργύρου, κατάλληλη για την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και τη διαθεσιμότητά του στον οργανισμό λαμβάνεται μέσω του συμπληρώματος EpiNeuron.

Το EpiNeuron περιλαμβάνει τον ψευδάργυρο στη συνιστώμενη ημερήσια δόση και βασίζεται στην τεχνολογία “physio release” η οποία εξασφαλίζει την βραδεία αποδέσμευση και σταδιακή απορρόφησή του στο λεπτό έντερο.

Το EpiNeuron αποτελεί τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει και να προλαμβάνει από δευτεροπαθείς επιπλοκές που οφείλονται σε χρόνια νοσήματα.

Το EpiNeuron αποτελεί ένα νέο σύστημα θεραπείας ειδικά σχεδιασμένο με στόχο:

 • Την βοήθεια σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα
 • Την πρόληψη της εμφάνισης πνευμονικών παθήσεων
 • Τη μείωση της εμφάνισης χρόνιων πνευμονικών νοσημάτων
 • Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το EpiNeuron διατίθεται σε μορφή δισκίων, ενώ περιλαμβάνει ένα σύνολο ενδογενών παραγόντων (PEA, α-λιποϊκο), βιταμινών (Β1, Β6,Β12, Β3, Βιταμίνη Ε) και ιχνοστοιχείων (μαγνήσιο, ψευδάργυρο) τα οποία είναι απαραίτητα για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

 

Βιβλιογραφία

 • Lee G. Y. et Han S. N., (2018). The Role of Vitamin E in Immunity. Nutrients. 2018 Nov; 10(11): 1614. doi: 10.3390/nu10111614.
 • Jiang Q., (2015). Natural forms of vitamin E: metabolism, antioxidant and anti-inflammatory activities and the role in disease prevention and therapy. Free Radical Biology and Medicine. 2014 Jul; 72: 76–90. doi: 10.1016/j.freeradbiomed.2014.03.035.
 • Mills J.M.C, Valencia H. A. et Hartert T., (2013). Two Faces of Vitamin E in the Lung. American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. 2013 Aug 1; 188(3): 279–284. doi: 10.1164/rccm.201303-0503ED.
 • N. A Mohamed., M. Rushdy et A. S. M. Abdel-Rehim, (2018). The immunomodulatory role of zinc in asthmatic patients. Cytokine. 2018 Oct;110:301-305. doi: 10.1016/j.cyto.2018.03.007.
 • Wessels I., Maywald M. et Rink L., (2017). Zinc as a Gatekeeper of Immune Function. Nutrients. 2017 Dec; 9(12): 1286. doi: 10.3390/nu9121286.
 • Hojyo S., et Fukada T., (2016). Roles of Zinc Signaling in the Immune System. Journal of Immunology Research. 2016; 2016: 6762343. doi: 10.1155/2016/6762343.
 • Prasad S. A., (2013). Discovery of Human Zinc Deficiency: Its Impact on Human Health and Disease. Advances in Nutrition. 2013 Mar; 4(2): 176–190. doi: 10.3945/an.112.003210.
 • Barnett J. B., Hamer D. H. et Meydani S. N., (2011). Zinc: a new risk factor for pneumonia in the elderly? Nutrition Review. 2010 Jan; 68(1): 30–37. doi: 10.1111/j.1753-4887.2009.00253.x.
 • C. H. Guo et al., (2011). Role of certain trace minerals in oxidative stress, inflammation, CD4/CD8 lymphocyte ratios and lung function in asthmatic patients. Annals of Clinical Biochemistry. 2011 Jul;48(Pt 4):344-51. doi: 10.1258/acb.2011.010266.
 • H. T. Abul et al., (1995). Interleukin-1 alpha (IL-1 alpha) production by alveolar macrophages in patients with acute lung diseases: the influence of zinc supplementation. Molecular and Cellular Biochemistry. 1995 May 24;146(2):139-45.