Κατηγορίες

VITADEX POMM 5GR

VITADEX POMM 5GR
Κωδικός Προϊόντος: 5200416700074
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 8,00€

Ποσότητα:  
   - Ή -   

VITADEX POMM 5GR

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Vit – A – dEx είναι μια οφθαλμική αλοιφή χωρίς χημικά συντηρητικά, η οποία ταυτόχρονα περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, βαζελίνη δεξπανθενόλης, παραφίνη υψηλού ιξώδους, λανολίνη, κετοστεαρυλική αλκοόλη και αποσταγμένο ύδωρ.

Η Vit – A – dEx χρησιμοποιείται για τη βελτίωση επί μακρόν του δακρυϊκού φιλμ και για την έντονη προστασία της οφθαλμικής επιφάνειας. Οι ιδιότητες της ως προς την προστασία των κυττάρων συμβάλλουν στη φυσιολογική επανεπιθηλιοποίηση όταν αυτή επηρεάζεται από την ξηρότητα.

Μέσω της πολύ απαλής και ομογενοποιημένης υφής της, η Vit – A – dEx απλώνεται πολύ καλά στην οφθαλμική επιφάνεια . Η αλοιφή χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως καλή ανοχή, κυρίως λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α, η οποία είναι φυσικό συστατικό του δακρυϊκού φιλμ. Η Vit – A – dEx καταπραΰνει συμπτώματα όπως καύσο, ξηρότητα ή κόπωση των ματιών. Ως αποτέλεσμα, τα βλέφαρα γλιστρούν ανεμπόδιστα πάνω στον κερατοειδή και στον επιπεφυκότα.

Η δεξπανθενόλη η οποία μετατρέπεται στον οργανισμό σε παντοθενικό οξύ, ανήκει στην κατηγορία των βιταμινών Β. Η δεξπανθενόλη αυξάνει την ικανότητα σύνδεσης του ύδατος, απορροφάται πολύ καλά από το δέρμα ενώ ταυτόχρονα έχει προστατευτικές ιδιότητες.

Η Vit – A – dEx καταπραΰνει επί μακρόν τα συμπτώματα της ξηρότητας, ερεθισμού και ελαφράς θολερότητας, ιδιαίτερα σε περίπτωση:

– Περιβαλλοντολογικού στρες που προέρχεται π.χ. από κλιματιστικά, από τον αέρα ή από ατμοσφαιρική ρύπανση π.χ. κάπνισμα ή
– κόπωσης και στρες όρασης λόγω έντονης οπτικής δραστηριότητας π.χ. οθόνες υπολογιστών, μικροσκόπια ή επί μακρόν οδήγηση ή
– μηχανικών απαιτήσεων όπως π.χ. εφαρμογή σκληρών ή μαλακών φακών επαφής ή κατά τη διάρκεια διαγνωστικών οφθαλμολογικών εξετάσεων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Η Vit – A – dEx εφαρμόζεται συνήθως 3 φορές ημερησίως για να επιτευχθεί η επί μακρόν βελτίωση του δακρυϊκού φιλμ και να προστατεύεται δραστικά η οφθαλμική επιφάνεια. Συνίσταται ιδιαίτερα η χρήση της το βράδυ προ του ύπνου, έτσι ώστε η αλοιφή να έχει χρονικά μακρά δράση σε ερεθισμένα μάτια.
Ξεβιδώστε το προστατευτικό καπάκι, γύρετε ελαφρώς προς τα πίσω το κεφάλι και τραβήξτε ελαφρώς το κάτω οφθαλμικό βλέφαρο. Πιέστε ελαφρώς το σωληνάριο και τοποθετήστε ένα στρώμα αλοιφής μήκους περίπου 0,5 εκατοστών στο σάκο του
επιπεφυκότα. Κλείστε αργά τα μάτια. Μετά τη χρήση κλείστε προσεκτικά το σωληνάριο.

Η εφαρμογή θα πρέπει να συνεχίζεται χωρίς διακοπή για περισσότερες από 30 ημέρες.