Κατηγορίες

GOODPACK ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (ΜΑΥΡΟ) 10SACHETS

GOODPACK  ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (ΜΑΥΡΟ) 10SACHETS
Κωδικός Προϊόντος: 5202577002011
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 1,00€

Ποσότητα:  
   - Ή -   

GOODPACK  ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (ΜΑΥΡΟ) 10SACHETS

Το τσάι φτιάχνεται από τα φύλλα του τεϊόδεντρου της οικογένειες Camellia Sinensis. Όταν μιλάμε για μαύρο ή πράσινο τσάι στην ουσία αναφερόμαστε στο ίδιο φυτό.

Η γεύση της κάθε ποικιλίας αλλάζει μόνο από τον τρόπο επεξεργασίας των φύλλων και των μπουμπουκιών του ίδιου φυτού. Φυσικά υπάρχου και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την γεύση και την ποιότητα των προϊόντων ενός φυτού όπως το κλίμα η μορφολογία του εδάφους καθώς και τα στοιχεία που υπάρχουν στο υπέδαφος.

Το μαύρο τσάι είναι το δυνατότερο γιατί αφήνετε να ωριμάσει περισσότερο. Στην συνέχεια στεγνώνεται επάνω σε καλάμια μπαμπού μέχρι να πάρει το σκούρο χρώμα του.

Ποια είναι όμως τα νοσήματα που προλαμβάνει και καταπολεμάει τσάι: Οξειδωτικό στρες (υπερβολική οξείδωση στον οργανισμό και κυρίως των λιπιδίων), Καρδιαγγειακά, (θρομβώσεις, συσσώρευση αιμοπεταλίων, αθηρωμάτωση) επιτυγχάνοντας χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν υψηλά επίπεδα HDL "καλής" χοληστερόλης Νόσος Αλτσχάιμερ (αναχαιτίζει τη δραστηριότητα του ενζύμου ακετυλοχολινεστεράση που διασπά την ακετυλοχολίνη), Νόσος του Parkinson (μειώνει τη συγκέντρωση σιδήρου στους νευρώνες συγκεκριμένης περιοχής), Παθήσεις του ήπατος. Η λειτουργία του συκωτιού ελέγχεται συχνά με εξετάσεις αίματος, που καταμετρούν τα επίπεδα συγκεκριμένων ένζυμων στο συκώτι, Φλεγμονές (αρθρίτιδες), Ασθένειες του κολλαγόνου, Καρκίνος (πνεύμονα, δέρματος, παχέος εντέρου, στομάχου, οισοφάγου, χοληδόχου κύστης, παγκρέατος, μαστού, προστάτη), Μικροβιακές λοιμώξεις (αναστέλλει την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων που προκαλούν διάρροια, καταπολεμούν ιούς της γρίπης και πνευμονικούς), Καταρράκτης (επιβραδύνει την εξέλιξη της θάμπωσης των φακών), Παχυσαρκία Η δράση του εντοπίζεται στην ικανότητα του πράσινου τσαγιού να δημιουργεί θερμογένεση, διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός καίει θερμίδες. Οφείλεται στην παρουσία της κατεχίνης (EGCG, epigallocatechin gallate) και τη συνεργασία της με την καφεΐνη. Η μείωση της απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό και η μεγιστοποίηση της καύσης του λίπους επιτυγχάνεται χάρη στην παρουσία αυτών των δύο συστατικών στο πράσινο τσάι, Διαβήτης (αυξάνει τη δράση της ινσουλίνης και μερικά ενισχύουν τα υπογλυκαιμικά φάρμακα, Τερηδόνα (εμποδίζει την προσκόλληση στα δόντια μας του Streptococcus mutans που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της)