Κατηγορίες

Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης (Ριγανέλαιο) 50ml

Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης (Ριγανέλαιο) 50ml
Μάρκα: Φαρμακείο Αγίου Όρους
Κωδικός Προϊόντος: 5200251802384
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 10,00€

Ποσότητα:  
   - Ή -   

Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης (Ριγανέλαιο) 50ml

Το Ριγανέλαιο είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από τα άγρια φυτά της Ρίγανης

Μεγάλος αριθμός πανεπιστημιακών ερευνών δείχνουν ότι το Ριγανέλαιο είναι ένας ισχυρός εξαγνιστής που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην ανθρώπινη υγεία.

Το κύριο συστατικό του ριγανέλαιου είναι οι φαινόλες 90%, η θυμόλη και κραβακόλη, αλλά περιέχει και πινένιο, σεσκιτερπένια πχ καφεϊκό οξύ. Εξαιτίας των φαινολικών παραγώγων που περιέχει, ουσίες με γνωστή αντιοξειδωτική δράση, θεωρείται αποτελεσματικό στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, δεδομένου ότι δεν επιτρέπει την οξείδωση της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεινών (LDL).

Επίσης η Καρβακρόλη και η Θυμόλη έχουν σημαντική επίδραση σε επιβλαβείς μικροοργανισμούς , που προκαλούν πολλές ασθένειες στους ανθρώπους. Δίνεται σαν αποσυμφορητικό των αναπνευστικών οδών σε περιστατικά άσθματος και για γαργαρισμούς, ως αντιμικροβιακό και αντιμητιασικό σε φλεγμονές και μυκητιάσεις του φάρυγγα και των ούλων.

Είναι σημαντικό να μην συγχέουμε το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης με το φυτό της Ρίγανης , που χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα στην κουζίνα. Το καρύκευμα προέρχεται από το φυτό Origanum Marjoram ενώ το Ριγανέλαιο από το φυτό Origanum vulgare.

Ποια είναι τα οφέλη του Ριγανέλαιου;

Οι αρχαίοι Έλληνες είναι οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τα οφέλη στην υγεία και την ιατρική ποιότητα του Ριγανέλαιου. Είναι γνωστή η ισχυρή αντιϊική, αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή και αντιπαρασιτική δράση του Ριγανέλαιου, η δράση του στη μείωση του πόνου , αντιφλογιστικό , εναντίον των μολύνσεων.

Μερικά από τα σπουδαιότερα οφέλη του Ριγανέλαιου είναι: Καταστρέφει οργανισμούς που συμβάλλουν στη ανάπτυξη δερματικών μολύνσεων και προβλημάτων χώνευσης. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυξάνει την σύνδεση και την ευελιξία των μυών. Βελτιώνει την υγεία του αναπνευστικού.

Χρήση του Ριγανέλαιου Μολύνσεις του δέρματος

Το Ριγανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στο δέρμα για να θεραπεύσει την φαγούρα, μολύνσεις του δέρματος μόνο αν είναι διαλυμένο (σε φυτικό έλαιο). Πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης πριν το απλώσετε στο δέρμα , αφού το αναμίξετε με φυσικό λάδι ελιάς ή καρύδας (συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι για κάθε σταγόνα ριγανέλαιου).

Προβλήματα χώνευσης: Η υψηλή συγκέντρωση Θυμόλης και Καρβακρόλης στο Ριγανέλαιο βοηθά στην ανακατωσούρα του στομαχιού και ενισχύει την πέψη. Για αυτό το λόγο μια γρήγορη σπιτική θεραπεία για ελαφριά δυσπεψία είναι να πίνει κανείς ένα ποτήρι γάλα ή χυμό ανακατωμένο με δυο-τρεις σταγόνες ριγανέλαιου.

Ανθόνερο Ρίγανης

Ένα προϊόν της απόσταξης του φυτού της άγριας ρίγανης είναι το ανθόνερο. Είναι αποσταγμένο νερό με μικρή ποσότητα αιθέριο έλαιο Ρίγανης. Μυρίζει σαν τη Ρίγανη και είναι ευεργετικό και ασφαλέστερο από το Ριγανέλαιο για εσωτερική χρήση. Αντισηπτικό, αντιμυκητιακό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά για ελαφριά δυσπεψία , θεραπεύει τις στοματικές πληγές, πλύσιμο του στόματος για μολύνσεις των ούλων και των δοντιών, γαργάρες για τον λαιμό, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για μάσκες αργίλου.

Παρενέργειες του Ριγανέλαιου

Ενώ το Ριγανέλαιο έχει πολλά ωφέλη , έχει και κάποιες παρενέργειες :Μειώνει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει τον σίδηρο. Για αυτό χρειάζεται όταν χρησιμοποιείται να συνδέεται με την χορήγηση συμπληρωμάτων σιδήρου. Οι έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τη συχνή χρήση Ριγανέλαιου.

Άνθρωποι που έχουν αλλεργίες στο Θυμάρι, Μέντα , Βασιλικό, Φασκόμηλο ίσως να είναι ευαίσθητοι στο Ριγανέλαιο , αφού ανήκουν όλα στη ίδια οικογένεια φυτών. Ερεθισμοί στο δέρμα , αναφυλαξία, τάση για έμετο είναι σημάδια για να σταματήσετε την χρήση και να ζητήσετε βοήθεια από τον γιατρό.